Следвайте Гласове в ТелеграмВъв връзка с медийни публикации, твърдящи, че липсата

...
Следвайте Гласове в ТелеграмВъв връзка с медийни публикации, твърдящи, че липсата
Коментари Харесай

„Булсатком“: Не отговарят на истината публикациите, че нямаме софтуерен лиценз. Целенасочена атака блокира сателитната ни телевизия

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Във връзка с медийни изявления, твърдящи, че неналичието на софтуерен лиценз е повода за проблемите с малкия екран на „ Булсатком ", заявяваме, че това не дава отговор на истината. Текущите проблеми на част от клиентите ни са резултат от целенасочена офанзива против компанията и нямат нищо общо с внушенията за нарушение на договорни връзки, завиха в формалната си позиция от " Булсатком " във връзка медийни изявления по тематиката. 

Ето какво гласи известието им:

Във връзка с медийни изявления, твърдящи, че на „ Булсатком “, заявяваме, че това не дава отговор на истината. Текущите проблипсата на софтуерен лиценз е повода за проблемите с телевизияталеми на част от клиентите ни са резултат от целенасочена офанзива против компанията и нямат нищо общо с внушенията за нарушение на договорни връзки.

Какви са обстоятелствата – през 2019 год. „ Булсатком “ подписва 10-годишен лицензионен контракт за прилагане на Булкрипт програмен продукт с компания Делтаком Електроникс на някогашния съсобственик и изпълнителен шеф на „ Булсатком “ Максим Заяков. 

Булкрипт е тип програмен продукт, конфигуриран в приемниците за сателитна телевизия, който разрешава декодиране на телевизионния сигнал. Цената по контракта е заплатена прецизно от „ Булсатком “ в оказаните периоди. Едновременно с това компанията Делтаком Електроникс, в която притежатели са братята Максим и Пламен Заякови, се явява и снабдител на част от приемниците, които „ Булсатком “ дава на своите клиенти.

Съдебното дело, което сега, по този начин наречената „ трета самостоятелна страна “, а точно Пламен Заяков води против „ Булсатком “, касае различен програмен продукт, друг от Булкрипт, за който се твърди, че е конфигуриран в приемниците и за чието авторството Пламен Заяков (брат на Максим Заяков) претендира. Нито в продуктовото изложение на приемниците, нито в управлението за употреба е индикирано съществуването на различен тип програмен продукт. През целия интервал на комерсиалните взаимоотношения сред двете сдружения компанията Делтаком Електроникс не е уведомила „ Булсатком “ за съществуването на различен програмен продукт в приемниците. Ако това е било факт, поражда въпросът за какво Максим Заяков не е уредил правата за него в интервала до 2018 г, до момента в който самият той е изпълнителен шеф на „ Булсатком “.

В същото време не е известно Пламен Заяков да е разгласявал обществено за основаването на този тип програмен продукт, каквато е естествената комерсиална процедура. Не са регистрирани и авторски марки или дизайни, нито авторството на сходен програмен продукт е обозначено в CISAC, най – огромната организация, защитаваща правата на създателите.

Към момента правосъдното дело сред „ Булсатком “ и Пламен Заяков не е завършило. Има само решение на първа инстанция, което е обжалвано. Затова тълкуваме всевъзможни спекулации по съществото на делото като своеволен акт, целящ злоумишлено да навреди на „ Булсатком “ и да нанесе удар върху имиджа на компанията. Още повече офанзивата идва в миг, в който Неосат – друга от компаниите на Заяков – промотира очевидна демонстрация на нелоялна конкуренция – пуска на пазара оферта, с която приканва клиентите, чийто приемници имат Булкрипт програмен продукт (а такива на пазара са единствено клиентите на „ Булсатком “), да се пренасочат към услугите на Неосат.

Намираме за неприемливо на фона на един чисто юридически бизнес спор компанията ни и нейните консуматори да стават жертва на опит за целеустремено източване на потребителската ни база. 

Вярваме, че всички клиенти на сателитна телевизия, в това число и тези на „ Булсатком “ могат да бъдат извоювани единствено с почтени старания и високо качество на услугите, а не посредством внушения и операции. Намираме за извънредно порочни сходни деструктивни бизнес практики и ще реагираме на тях по законов път.

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР